În această săptămână Chişinăul aşteaptă vizita celui de-al treilea comisar european din ultimele 2 luni

marți, 13 iulie 2010

În această săptămână Chişinăul aşteaptă vizita celui de-al treilea comisar european din ultimele 2 luni
Foto: infotgv.ro

În această săptămână la Chişinău soseşte Comisarul European pentru politica regională, Johannes Hahn, acesta fiind al treilea Comisar European care vizitează Republica Moldova pe parcursul ultimelor două luni. Aceasta vizită denotă faptul că relaţiile bilaterale dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova „funcţionează foarte bine", a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Şeful Delegaţiei UE la Chişinău Dirk Schuebel.

„Cu această ocazie intenţionăm să semnăm un memorandum privind cooperarea regională. Acest fapt demonstrează nivelul avansat de cooperare pe care o avem. Aşteptăm acum să lucrăm asupra cadrului de stabilizare a politicii interne", a declarat Dirk Schuebel.


Oficialul european a menţionat în mod special printre realizările cooperării bilaterale, vizita Comisarului European pentru agricultură care s-a aflat în Moldova la începutul lunii iunie, precum şi întrunirea care a avut loc la 15 iunie la Luxemburg.

„Cea mai mare noutate produsă la Luxemburg a fost faptul că am reuşit să deschidem dialogul privind vizele dintre Moldova şi Europa. De asemenea, am avut o misiune de verificare a produselor alimentare şi veterinare care au făcut o analiză amplă şi sperăm pe viitor să extindem piaţa de export a acestora. Recent, am avut şi cea de-a treia rundă de negocieri pe marginea Acordului de asociere. Următoarea rundă de negocieri privind acordul de asociere se va desfăşura în octombrie, la Bruxelles, cel mai probabil pe data de 8 octombrie", a declarat Ambasadorul UE la Chişinău.

Rugat să se pronunţe pe marginea „cadrului de stabilizare a politicii interne", Dirk Schuebel a apreciat că situaţia politică internă din Moldova se încadrează în limitele unei campanii electorale, deşi nedeclarate, când partidele fac declaraţii şi acţiuni menite să atragă electoratul de partea sa. „Sper, totuşi, că politicienii rezonabili prevalează în această ţară şi această criză va fi depăşită şi soluţionată", a afirmat Dirk Schuebel.

sursa: Unimedia

0 Comments: