Cetățenii Republicii Moldova ar putea importa mașini cu vârsta de până la 10 ani

joi, 15 iulie 2010

Cetățenii Republicii Moldova ar putea importa mașini cu vârsta de până la 10 ani
Comentariu: foto simbol
Foto: ziuacargo.ro

Cetățeanul de rând ar putea avea o posibilitate mai mare de a importa mijloace de transport. Parlamentul Republicii Moldova va vota, mâine, 16 iulie, un proiect de lege care prevede modificarea vârstei mașinilor care pot fi importate, de la 7 ani la 10 ani, proiectul de lege fiind înaintat de un grup de deputați din fracțiunea Partidului Liberal.


Potrivit autorilor, modificarea va duce la reducerea costului mijloacelor de transport auto și va oferi posiblitatea cetățeanului de rând de a importa mijloace de transport auto în scop personal. UNIMEDIA menționează că diferența de preț între mașinile de 7 și 10 ani costituie circa 2000 euro.

Amintim că restricția de import a autovehicolelor cu o vârstă ce nu depășește 7 ani a fost introdusă în anul 2005, fiind făcută în interesul unor importatori de autotrisme, astfel având de suferit cetățenii Republicii Moldova care, revenind în țară după aflarea lor peste hotare, nu puteau să-și introducă în țară autovehiculele cu termenul de exploatare ce depășește 7 ani, procurate pentru uz personal în perioada aflării lor la muncă.

Este cunoscut faptul că în zona transnistreană se aduc mașini mai vechi de 7 ani, se înregistrează acolo și circulă pe teritoriul Republicii Moldova. În acest context, modificarea votată de deputați va permite reducerea cazurilor de încălcare a legislației vamale și fiscale prin introducerea mijloacelor de transport auto în Republica Moldova prin Transnistria.

Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu


0 Comments: