La 15 ani de la aderare la Consiliul Europei, Guvernul şi-a propus încheierea monitorizării RM şi trecerea la etapa de post-monitorizare

marți, 13 iulie 2010

La 15 ani de la aderare la Consiliul Europei, Guvernul şi-a propus  încheierea monitorizării RM şi trecerea la etapa de post-monitorizare
Foto: clujtoday.ro

"Guvernul Republicii Moldova îşi propune drept obiectiv central în cooperarea cu Consiliul Europei încheierea etapei de monitorizare a Republicii Moldova şi trecerea la etapa de post-monitorizare", a declarat premierul Vlad Filat în cadrul uni briefing de presă, cu ocazia împlinirii a 15 ani de la aderarea Republicii Moldova la Consiliul Europei.


Prim-ministrul a menţionat că angajamentele asumate faţă de CoE au fost, "în mare parte, onorate", referindu-se la reformele întreprinse în domeniul independenţei justiţiei, ajustării cadrului legislativ şi semnarea şi ratificarea instrumentelor europene.

Totodată, Vlad Filat a remarcat că "mai sunt multe de făcut pentru transformare Republicii Moldova într-un stat cu adevărat european": "Guvernul si-a propus ca obiectiv central in relatia cu CoE incheierea monitorizarii, ceea ce va constitui barometrul democratiei in scoietatea noastra".

Guvernul a pregătit un program pentru celebrarea celor 15 de ani de aderare la prestigiosul organism european, toate, înă, au fost anulate, din cauza inundaţiilor, care au afectat ţara.

UNIMEDIA precizează că Republica Moldova a aderat la Consiliul Europei, ca membru cu drepturi depline în anul 1995 şi este primul stat din spaţiul ex-sovietic, care a devenit membrul acestui organism eropean. Consiliul Europei a fost constituit în 1949 şi cuprinde 47 de state-membre.

sursa: Unimedia

0 Comments: