Un american revendică 84% din acţiunile site-ului de socializare Facebook

marți, 13 iulie 2010

Un american revendică 84% din acţiunile site-ului de socializare Facebook
Foto: ibtimes.com

Purtătorul de cuvânt al Facebook spune că acuzaţiile sunt nefondate şi că le vor combate în instanţă, dacă va fi necesar.


Un american care susţine că a avut relaţii profesionale cu fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, revendică 84% din acţiunile site-ului de socializare pe baza unui contract pe care l-ar fi semnat în aprilie 2003, potrivit Wall Street Journal.

Paul Ceglia afirmă că, potrivit termenilor unui contract pe care l-a semnat cu Mark Zuckerberg în urmă cu şapte ani, 84% dintre acţiunile site-ului de socializare îi revin, la fel ca şi 84% din încasările realizate de pe urma Facebook după aprilie 2003.

"Credem că aceste acuzaţii sunt total neîntemeiate şi le vom combate", a declarat purtătorul de cuvânt al Facebook.

Potrivit lui Ceglia, în aprilie 2003, cu un an înaintea lansării Facebook, Zuckerberg s-ar fi angajat prin contract să fie plătit cu 1.000 de dolari în schimbul dezvoltării, până la 1 ianuarie 2004, unui site numit "The face book". Zuckerberg ar fi deţinut 50% din acest site, restul revenindu-i lui Ceglia.

Paul Ceglia mai spune că în contract era specificat faptul că partea sa din acţiuni va creşte cu 1% pentru fiecare zi de întârziere peste data de 1 ianuarie, până la finalizarea site-ului. Facebook a devenit operaţional pe 4 februarie, 34 de zile mai târziu decât prevăzut.

Pretenţiile lui Ceglia sunt enorme, având în vedere faptul că anul trecut acţiunile reţelei sociale au fost evaluate la 6,5 miliarde de dolari.

Credibilitatea americanului poate fi pusă la îndoială. În 2009 Ceglia a fost acuzat de justiţia din New York că a orchestrat o fraudă în valoare de 200.000 de dolari, promiţând vânzarea unei cantităţi de combustibil care nu a mai fost niciodată livrată.

sursa: Unimedia

0 Comments: