(Video) Strânge bani să-şi trimită telefonul în spaţiu

joi, 15 iulie 2010

(Video) Strânge bani să-şi trimită telefonul în spaţiu
Foto: kickstarter.com

Un tanar antreprenor din Denver, Colorado colecteaza fonduri pentru un experiment inedit: trimiterea primului Android in spatiu. Pana acum, 66 de sustinatori ai ideei au reusit sa stranga 2.000 de dolari, la initiativa lui Danny Pier, "un tocilar impatimit al calculatoarelor", dupa cum se auto-descrie. Potrivit Mashable, acesta a lansat site-ul Kickstarter pentru a strange fonduri pentru trimiterea unui telefon Android in spatiu.


Pier crede ca poate pune telefonul intr-un balon meteorologic impreuna cu un telefon HTC Evo si folosindu-i camera, transmitatorul si tehnologia GPS pentru a urmari calatoria telefonului sau in spatiu.

Fondurile colectate vor fi alocate cheltuielilor de achizitionare a balonului, parasutelor de recuperare, heliului folosit pentru balon si a altor provizii. Pier va realiza si o aplicatie prin care telefonul va face fotografii si video, pe durata calatoriei, pe care le va transmite automat pe Pamant.

Calatoria telefonului in spatiu are ca scop o ambitie a IT-istului de a demonstra ca nu este atat de dificil sa trimiti un smartphone in spatiu, sa inregistrezi calatoria si sa-l aduci inapoi pe Pamant. El va duce vestea despre experiment pe toate canalele media, si daca acesta va fi incununat cu succes si daca va fi un esec si spera ca si alti oamenii ii vor urma exemplul.



sursa: Unimedia

0 Comments: