Serviciul Vamal: Captură de ţigări record - rădăcini din anii precedenţi de guvernare. Voronin: "Da, da! Noi le băgăm ţigările în buzunare"

marți, 13 iulie 2010

Serviciul Vamal: Captură de ţigări record - rădăcini din anii precedenţi de guvernare. Voronin:
Foto: tion.ro

În rezultatul controlului vamal al unui autocamion cu numere de înmatriculare din Bulgaria, ce trecea astăzi, 13 iulie 2010, prin postul vamal Giurgiuleşti-Galaţi, a fost depistat un lot de ţigări, în cantitate de aproximativ 650.000 pachete, fără timbre de acciz, în valoare de 4 milioane de dolari SUA. Conform actelor prezentate, autovehiculul se deplasa în regim de tranzit din Ucraina spre Bulgaria. Tot astăzi, a fost capturat un alt camion cu ţigări pe traseul Chişinău-Leuşeni, care, conform documentelor de însoţire, avea ca ţară destinatară tot Bulgaria.

Serviciul Vamal califică aceste capturi de ţigări drept parte a unei "reţele criminale transfrontaliere bine organizate", care şi-ar avea rădăcinile încă din anii precedenţi de guvernare. "Da, da! Noi le băgăm ţigările în buzunare", a declarat ironic ex-preşedintele Vladimir Voronin ce reacţie la aceste acuzaţii.


Nu este exclus faptul că în aceste acte de contrabandă sunt implicaţi unii colaboratori vamali, în special cei din tura de serviciu în care au fost depistate capturile de ţigări. Astfel, în ambele cazuri au fost iniţiate anchete de serviciu şi actualmente sunt audiaţi câte 4 colaboratori vamali de la ambele posturi vamale în vederea stabilirii circumstanţelor de implicare a acestora, informează Serviciul de Presă al Serviciului Vamal.

Aceste cazuri se califică ca contrabandă în proporţii deosebit de mari. Astfel, conform art. 248 Cod Penal, persoanele implicate riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani.

Serviciul Vamal susţine că contrabandă de asemenea proporţii este pentru prima dată în istoria depistărilor realizate de către acesta.

sursa: Unimedia

0 Comments: