OFICIAL: Noul Peugeot 508, înlocuitorul lui 407

marți, 13 iulie 2010

OFICIAL: Noul Peugeot 508, înlocuitorul lui 407
Foto: 9am.ro

Peugeot a prezentat noua generatie a berlinei sale de clasa medie. Aceasta se numeste 508 si vine cu un stil absolut nou. Noul Peugeot 508 nu il va inlocui doar pe 407, ci si modelul de clasa medie 607.

Noul Peugeot 508 va fi prezentat oficial la Salonul Auto de la Paris, dar vanzarile vor debuta catre inceputul anului viitor.


În cazul noului model, s-a renuntat la grila imensa a lui 407 si s-a trecut la un design mai elaborat, cu o grila mai mica si blocuri optice dispuse pe lungime, inspre parbriz. Spatele masiv este si mai interesant, cu stopuri pozitionate mult pe laterale. Lungimea totala a masinii este de 4,79 metri, asa ca interiorul promite un nivel foarte bun al spatiului. Interiorul este mai simplu, dar cu o mare parte a comenzilor amplasate pe zona mediana, dintre sofer si pasager.

Gama de propulsoare ar trebui sa fie, in mare, cea de pe actualul Citroen C5, dar vor fi si cateva tehnologii proprii. Astfel, noul Peugeot 508 va putea fi echipat cu sistemul Hybrid4, care transforma masina intr-una cu tractiune integrala, datorita celor 2 motoare electrice amplasate pe puntea din spate.

De asemenea, va fi disponibil si un sistem Stop/Start pentru motoarele diesel, acesta putand reduce cu pana la 15% consumul de motorina.

sursa: Unimedia

0 Comments: