Guvernul Republicii Moldova mai alocă 384 mii lei ca prim ajutor pentru sinistrați

miercuri, 14 iulie 2010

Guvernul Republicii Moldova mai alocă 384 mii lei ca prim ajutor pentru sinistrați
Foto: UNIMEDIA

Pe lângă cele 750 mii lei alocate anterior de Guvernul Republicii Moldova pentru sinistrații din raionul Hâncești, astăzi, 14 iulie, cabinetul de miniștri a mai decis alocarea a 275 mii lei pentru persoanele care au avut de suferit. Prin aceeași hotărâre, s-au mai alocat mijloace financiare și pentru sinistrații din raionul Briceni - 32 mii lei și Ungheni - 77 mii lei.


Banii vor fi repartizați conform unor liste speciale și reprezintă  un prim ajutor pentru cetățenii care au avut de suferit în urma inundaiților din vara anului 2010 și sunt repartizați câte 500 de lei pentru fiecare sinistrat. Responsabilitatea pentru corectitudinea întocmirii listelor şi repartizarea mijloacelor financiare se pune în sarcina autorităţilor administraţiei publice locale. 

Pe lângă aceasta, cabinetul de miniștri a aprobat hotărârea potrivit căreia carburanţii şi combustibilii utilizaţi pentru lichidarea consecinţelor inundaţiilor vor fi scutite de achitarea accizelor. 

Mărfurile, lucrările şi serviciile destinate lichidării consecinţelor inundaţiilor vor fi impozitate la cota zero TVA. Mărfurile şi serviciile importate în acest scop vor fi scutite de taxe vamale şi taxele pentru efectuarea procedurilor vamale.  De asemenea, se permite achitarea în avans în mărime de 30% pentru mărfurile, lucrările şi serviciile contractate pentru lichidarea consecinţelor acestor calamităţi naturale.

UNIMEDIA precizează că Guvernul va determina în termen de 10 zile care sunt localităţile care vor cădea sub incidenţa acestor facilităţi pentru lichidarea consecinţelor inundaţiilor. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: