Un britanic a implorat să fie lăsat în viaţă, chiar înainte să fie deconectat de la aparate

miercuri, 14 iulie 2010

Un britanic a implorat să fie lăsat în viaţă, chiar înainte să fie deconectat de la aparate
Foto: capital.ro

Un britanic rămas paralizat a implorat, clipind, să fie lăsat în viaţă, cu doar câteva momente înainte să fie deconectat de la aparate, relatează Sky News.

Richard Rudd, tată a doi copii, a reuşit să clipească de mai multe ori, chiar când se pregătea deconectarea sa de la aparate. Momentul a fost surprins de o cameră video folosită pentru un documentar despre pacienţii în comă.


Iniţial, medicii au spus că Rudd este în comă ireversibilă şi că ventilatorul este singurul lucru care îl mai ţine în viaţă. Familia şi-a dat permisiunea pentru întreruperea tratamentului. Când medicii se pregăteau, Rudd a început să clipească. Întrebat de doctori dacă vrea să trăiască, el a spus "da" mişcându-şi ochii. 
Cazul probabil va realimenta dezbaterile pe această temă. Rudd suferă de sindromul "de captivitate". Pacienţii pot auzi, simţi şi gândi, dar nu pot vorbi şi nu-şi pot mişca membrele. Totuşi, mişcarea ochilor este posibilă, dacă nervii ce conectează creierul cu muşchii ochilor nu au fost afectaţi.

Profesorul David Menon a spus că Rudd îşi aminteşte că a avut un accident şi "de trei ori a dat de înţeles că vrea ca tratamentul să continue".

0 Comments: