Ghimpu: Voi solicita Procuraturii să investigheze cum a abuzat Voronin de elicopterul prezidențial

marți, 13 iulie 2010

Ghimpu: Voi solicita Procuraturii să investigheze cum a abuzat Voronin de elicopterul prezidențial
Foto: captura Moldova1

"Voi solicita Procuraturii Generale să verifice cum a făcut abuz fostul președinte Vladimir Voronin de călătoriile cu elicopterul prezidențial. Ei mă acuză pe mine că eu cheltui banii statului, dar ei nu s-au uitat că Vladimir Voronin efectua zboruri cu elicopterul și cheltuia o grămadă de bani, atât pe elicopter, dar și mai mult pe mâncare. Are zboruri efectuate chiar și în Pădurea Domnească, dar și în scop electoral".


Declarațiile aparțin președintelui interimar, Mihai Ghimpu, lansate în cadrul unei emisiuni la Moldova1. Potrivit lui, acesta nu consideră că a utilizat elicopterul prezidențial cu exces. "Eu îl folosesc pentru a merge în localitățile afectate de inundații, dar nu ca Voronin - în scopuri electorale", a mai precizat Mihai Ghimpu.

Referindu-se la decizia Curții Constituționale de a anula decretul său cu privire la ziua ocupației sovietice, președintele interimar a menționat că este sigur că acțiunea sa a fost perfect constituțională. "Nu am înțeles nimic din încheierea și declarațiile președintelui CC, Dumitru Pulbere. A fost foarte încâlcit, însă una vă pot spune - decretul este perfect legal și constituțional", a conchis Ghimpu.

sursa: Unimedia

0 Comments: