Serviciul Vamal: O nouă captură de ţigări de contrabandă – peste 150 mii pachete

joi, 15 iulie 2010

Serviciul Vamal: O nouă captură de ţigări de contrabandă – peste 150 mii pachete
Foto: Serviciul Vamal

150 mii pachete de ţigări „Fluieraş”, marcate cu timbre de acciz ale Republicii Moldova, în valoarea de peste 562 mii lei au fost depistate de către colaboratorii sectorului investigaţii operative „NORD”  în compartimentul marfar a unui camion. Produsele de tutungerie urmau să fie comercializate ilegal pe pieţele din statele vecine. Anunţul a fost făcut astăzi, 15 iulie, de către Serviciul Vamal al Republicii Moldova.


Deoarece camionul se deplasa în apropierea frontierei moldo-ucrainene şi documentele prezentate conţin date neautentice, mijlocul de transport cu produsele de tutungerie a fost reţinut. Ofiţerii de urmărire penală au sarcina de a stabili toţi figuranţii reţelei preocupaţi de obiectul infracţiunii „contrabandă cu ţigări”. 

De la începutul săptămânii curente vameşii moldoveni au contracarat 5 cazuri de scoatere frauduloasă de pe teritoriul vamal al ţării prin contrabandă a 939 856 pachete de ţigări estimate  la peste patru milioane şi jumătate dolari SUA.
 
Produsele de tutungerie urmau să fie  comercializate ilegal peste hotarele ţări. Tendinţa de a trafica ilicit ţigări persistă datorită mai multor factori, esenţial fiind diferenţa dintre preţurile acestora pe piaţa internă şi cea externă, dar şi direcţionarea canalelor de scoatere ilegală din ţară a ţigărilor.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: