(Video) Copiii din satele afectate de inundaţii continuă să fie cazaţi în tabere de odihnă. De data aceasta, în tabăra de odihnă "Codreanca" din Hînceşti

marți, 13 iulie 2010

(Video) Copiii din satele afectate de inundaţii continuă să fie cazaţi în tabere de odihnă. De data aceasta, în tabăra de odihnă
Foto: UNIMEDIA

Copiii din satele afectate de inundaţii continuă să fie cazaţi în tabăra de odihnă "Codreanca"

Peste o sută de copii din cele patru sate inundate ale raionului Hânceşti au fost cazaţi în tabăra de odihnă "Codreanca". Minorii, mulţi dintre care au rămas fără lucruri personale, au fost asiguraţi cu strictul necesar, iar Guvernul urmează să analizeze posibilitatea de a-i caza pe un termen îndelungat.


Şefa taberei, Inga Catanoi, a asigurat că copii beneficiază de apă caldă, haine, produse sanitare, produsele alimentare fiind furnizate în fiecare zi. Ea a adăugat că starea psihologică a copiilor este satisfăcătoare, copiii de vârstă preşcolară fiind cazaţi împreună cu fraţii sau surorile lor mai mari. "Facem tot posibilul, le organizăm discoteci, concursuri. Suntem sunaţi şi întrebaţi de ce avem nevoie, ne-au întrebat şi măsurile copiilor, pentru a le aduce haine", a mai spus şefa taberei.

Copiii susţin că sunt mulţumiţi de condiţiile din tabără. Ei se joacă, se odihnesc, dar menţin mereu legătura cu părinţii lor, pentru a afla ce se întâmplă acasă. În timp ce casele unora nu au fost încă inundate, alţii nici nu au reuşit să-şi ia lucrurile. 
 
Aflat în prima vizită la tabără, premierul a declarat că, în şedinţele de lucru care vor urma, va fi examinată problema locurilor de plasament a familiilor sinistrate, dar şi posibilitatea de a-i caza pe copii în tabere pe un termen mai lung. El a cerut ca asistenţa medicală din cadrul taberei să fie fortificată, iar lucrurile necesare administraţiei să fie furnizate cât mai curând. În finalul vizitei, copii au primit în dar, din partea premierului, produse alimentare, dulciuri, jucării şi un spectacol, prezentat de actorii teatrului "Licurici".


UNIMEDIA precizează că şi în taberele de odihnă de la Vadul lui Vodă au fost trimişi câteva sute de copii din localităţile afectate de inundaţii. Cheltuielile pentru întreţinerea acestor copii şi le-au asumat administraţiile taberelor, făcând, astfel, un act de caritate.

Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Ana Rîmbu


0 Comments: