Tănase îi critică dur pe cei care au blocat lichidarea judecătoriilor economice: "Îşi declarau suţinerea, iar în realitate îi chemau prin cabinete pentru a-i subordona pe cei corupţi"

miercuri, 14 iulie 2010

Tănase îi critică dur pe cei care au blocat lichidarea judecătoriilor economice:
Foto: Alex Dimitrov

"Întradevăr, am fost obstrucţionaţi din toate părţile. În lupta noastră cu fărădelegile din justiţie nu am fost susţinuţi de nimeni, cu unele excepţii. În faţă toţi îşi declarau suţinerea, iar în realitate îi chemau prin cabinete pentru a-i subordona pe cei corupţi propriilor interese. La momentul potrivit, vom veni şi cu nume." Declarația îi aparține ministrului Justiției, Alexandru Tănase, ca reacție la o declarație anterioară a premierului Vlad Filat, în care se menționa că "interesele sunt foarte mari și lichidarea judecătoriilor economice este blocată deoarece nu se dorește" și că "AIE și-a asumat reforma în justiție, dar am lăsat-o doar pe seama dlui Tănase (ministrul Justiției - n. red.), pe care l-am lăsat singur."


"Sunt de acord cu declaraţiile Premierului Filat (...) În mediu am auzit mai multe discuţii că abia se aşteaptă înlăturarea ministrului Tănase din funcţie pentru a putea folosi justiţia în interes propriu la fel ca şi pe timpul comuniştilor. Este un semnal de alarmă dat întregii societăţi. În această ţară, nu se va putea schimba nimic fără schimbarea stării de lucruri în justiţie, cu implicarea tuturor actorilor politici", mai menționează Tănase.

Amintim că proiectul de lege privind lichidarea judecătoriilor economice a fost blocat în Parlamentul, întrucât, acesta a fost susţinut doar de 48 de deputaţi. Membrii AMN, Veaceslav Platon  și Valentin Cheptene, dar şi democratul Alexandru Stoianoglo au votat împotriva proiectului.

Ministrul Justiției Alexandru Tănase s-a arătat indignat de votul colegilor de Alianță: "Declarațiile precum că există câțiva deputați care au o altă părere nu trec. Cum e posibil ca în țară să putem organiza referendum, să schimbăm Constituția, dar nu putem schimba câțiva judecători (n.r. Muruianu) sau instanțe economice", a mai declarat Tănase.

"Concetrarea tuturor dosarelor economice la 2 etaje într-o clădire pe Ștefan cel Mare este un lucru anormal. Acest lucru favorizează preluarea forțată a afacerilor, chiar și prin metoda raider", a ținut să sublinieze ministrul Justiției.

Amintim deputatul comunist Vadim Mișin a declarat în cadrul unei emisiuni difuzate de TV7 că "PCRM ar fi gata să voteze în Parlament proiectul de lege de reformare a instanțelor de judecată, în care este prevăzută lichidarea judecătoriilor economice". Potrivit lui Mișin, ministerul Justiției are dreptate când spune că toate dosarele economice sunt concetrate în câteva locuri, iar acest lucru favorizează dezvoltarea corupției.

sursa: Unimedia

0 Comments: