Tănase: Când Mihai Ghimpu a semnat decretul, comuniștii au făcut "guleai" la partid

marți, 13 iulie 2010

Tănase: Când Mihai Ghimpu a semnat decretul, comuniștii au făcut
Foto: justice.gov.md

"Când Mihai Ghimpu a semnat decretul cu privire la ziua de 28 iunie (n.r. zi a ocupației sovietice) comuniștii au făcut guleai la partid. Actul nu a făcut decât să favorizeze PCRM și să-i dea temă de campanie". Declarațiile aparțin ministrului Justiției, Alexandru Tănase, lansate în cadrul unei emisiuni la PublikaTV.


"Oare nu s-a știut de reacția Federației Ruse, oare nu s-a știut de ce se va întâmpla cu vinurile moldovenești, oare nu s-a știut reacția Rusiei cu referire la regiunea transnistreană, nu s-a știu de eforturile diplomației moldovenești în negocierile cu partea rusă?", s-a întrebat Tănase. "Dacă nu s-a știut - atunci vorbim de incompetență, dacă s-a știut - acest lucru nu face decât să avantajeze PCRM și să slăbească centrul eșichierului politic", a conchis ministrul.

La rândul lui, deputatul PL, Boris Vieru, a declarat că s-a știu despre aceste repercusiuni, dar adevărul trebuie să iasă la iveală.

Președintele onorific al PDM, Dumitru Diacov declară că prin acest decret, Mihai Ghimpu și-a rezolvat o problemă de partid, "a bifat un subiect electoral".

Secretarul General al PCRM, Iurie Muntean, prezent în emisiune, este de părere că decizia Curții Constituționale nu a fost influențată politic. "Acest decret a încălcat 4 legi și o hotărâre de Guvern, iar decizia CC este corectă", a conchis Muntean.

sursa: Unimedia

0 Comments: