CCCEC: Au fost reținuți membrii unei grupări criminale, specializată în falsificarea actelor de identitate

miercuri, 14 iulie 2010

CCCEC: Au fost reținuți membrii unei grupări criminale, specializată în falsificarea actelor de identitate
Foto: CCCEC

În rezultatul măsurilor operative de investigaţie întreprinse de Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei a fost relevată o reţea criminală bine organizată, compusă din 7 persoane, unele dintre ele cu antecedente penale, specializată în contrafacerea documentelor de identificare a Republicii Moldova - paşapoarte, buletine de identificare, permise de conducere ş.a, anunţă serviciul de presă de la CCCEC. Toţi membrii grupării criminale sunt reţinute şi se deţin în Izolatorul CCCEC.

Potrivit procurorilor CCCEC, infractorii utilizau diferite persoane cu funcţii de răspundere din cadrul autorităţilor publice din Republica Moldova, Serviciul Vamal şi Serviciul de Grăniceri, prin intermediul cărora avea loc traversarea hotarului ţării în baza paşaportului falsificat.


Pe faptele menţionate au fost pornite 2 cauze penale grave, în baza art. 326, al. 2, Cod penal Traficul de influenţă şi în temeiul art. 361, al.2, lit.b) Cod penal Confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false.

La 21 iunie 2010, potrivit sursei citate, cetăţeanul Oleg Buzilan a primit avansul de 500 euro pentru fabricarea paşaportului fals, totodată a susţinut că are influenţă asupra colaboratorilor vamali şi grăniceri, care vor favoriza trecerea frontierei de stat cu paşaportul fals.

În data de 13 iulie 2010 a fost reţinut în fragrant delict Oleg Buzilan în momentul extorcării şi primirii sumei de 500 euro (restul sumei pentru paşaportul fals) şi 1200 euro – pentru traficul de influenţă a colaboratorilor vamali şi grăniceri, care vor favoriza trecerea frontierei de stat cu paşaportul fals.

Reprezentanţii CCCEC anunţă că au fost întreprinse măsuri operative de investigaţii şi acţiuni procesual-penale în cadrul cărora au fost localizaţi şi reţinuţi potrivit art. 166 Cod de procedură penală toţi membri ai grupării criminale. Au fost efectuarea percheziţiilor în 11 adrese şi 4 mijloace de transport, de care se folosesc persoanele menţionate. Ca urmare, într-un apartament percheziţionat au fost descoperit o fabrică clandestină de contrafacere a documentelor oficiale.


sursa: Unimedia

0 Comments: