Google vrea să investească în dezvoltatorul jocului FarmVille

marți, 13 iulie 2010

Google vrea să investească în dezvoltatorul jocului FarmVille
Foto: southwestern.edu

Gigantul online Google ar putea patrunde in segmentul jocurilor online printr-o investitie de 100 milioane de dolari in platforma de jocuri Zynga, scrie presa internationala.

Prin aceasta oferta creatorul popularelor jocuri Mafia Wars si FarmVille a fost evaluat la peste cinci miliarde de dolari.


Compania a reusit sa atraga 237 milioane de utilizatori activi in fiecare luna, si datorita acestui lucru, Google vrea sa detina o felie din piata jocurilor sociale. De asemenea, s-a zvonit si faptul ca gigantul cautarilor online ar putea lansa propria platforma Google Gamer, care va fi integrata in reteaua sociala Google Me.

In prima jumatate a acestui an veniturile Zynga au ajuns la 350 milioane dolari, iar potrivit unor surse citate de PC Magazine, platforma de jocuri vrea sa depaseasca un miliard dolari pana in 2011.

Specialistii din industrie sustin ca Google vrea sa integreze Zynga in serviciul Google Games si in alte servicii oferite de gigantul online precum si Gmail. De asemenea, integrarea permite companiei online sa creeze o harta a relatiilor intre bazele sale de utilizatori asemanatoare cu cea a retelelor sociale.

sursa: Unimedia

0 Comments: