Moldovenii vor putea importa și exporta mașini de epocă. Diplomații vor putea aduce în țară numai o mașină. VEZI AICI și alte prevederi

joi, 15 iulie 2010

Moldovenii vor putea importa și exporta mașini de epocă. Diplomații vor putea aduce în țară numai o mașină. VEZI AICI și alte prevederi
Foto: comunicatemedia.ro

Dacă până acum, sub nici o formă, nu era posibilă importarea unei mașini de epocă, astăzi, 15 iulie, deputații Republicii Moldova, au votat în prima lectură, un proiect de lege care va permite acest lucru, însă cu condiția achitării la vamă a taxei de 10 mii euro și înregistrarea acesteia ca obiect de artă. Mai mult, dacă nici într-o țară, aducerea mașinii nu permitea exportul, mai apoi, exportul acesteia, în Republica Moldova va fi posibil.


Președintele Comisiei Parlamentare pentru economie, buget și finanțe, Veaceslav Ionită a declarat că această modificare va permite moldvenilor să facă bani. „Nu există nicăieri posibilitatea, că dacă imporți o mașină de epocă, să o scoți mai apoi de pe teritoriul țării. Noi nu am impus această restricție și le permitem oamenilor să facă bani pentru că sunt mulți din cei care sunt gata să achite la import suma de 10 mii de euro, să repare mașina și să o vândă mai apoi undeva în afara țării”.

Mai mult, deputații moldoveni au votat și pentru ca diplomații noștri să nu poată aduce în țară atâtea mașini câte doresc. În urma intrării în vigoare a noilor prevederi, fiecare diplomat va putea importa o singură mașină, la sfârșitul misiunii.

În același context, o modificare a cunoscut și decizia Guvernului prin care cetățenii Republicii Moldova puteau aduce în țară mașini mai vechi decât termenul stabilit de lege și puteau sta pe teritoriul țării 180 de zile fără a lăsa gaj. Potrivit noilor prevederi, acest termen a fost redus la 90 de zile, iar cetățenii care nu mai ies de pe teriotul țării noastre cu mașina, vor primi o sancțiune egală cu frauda fiscală, adică taxa pe care trebuiau s-o achite la vamă.

UNIMEDIA amintește că gajul pe care cetățenii Republicii Moldova trebuiau să-l lase la vamă pentru aflarea temporară pe teritoriul Republicii Moldova cu o mașină mai veche, ajungea la suma de 2-3 mii euro.

Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu


0 Comments: