Se poate şi invers - povestea celui mai mare campion de box născut în închisoare!

marți, 13 iulie 2010

Se poate şi invers - povestea celui mai mare campion de box născut în închisoare!
Foto: sport.ro

Nu toate poveştile vedetelor decăzute încep în plină glorie şi sfârşesc în închisoare. Uneori se întâmplă ca din intunericul unei celule să se ridice o legendă. Sonny Liston este exemplul perfect pentru al doilea caz, transmite crimetime.ro

Născut în 1928, Sonny a avut o viaţă plină de evenimente, dar nu pozitive. Sărac lipit şi fără educaţie, Sonny a ajuns de multe ori în arestul poliţiei pentru diferite infracţiuni, majoritatea minore. Până în 1950 când a fost arestat pentru jaf armat.


În închisoare, Sonny a cunoscut un preot catolic care lucra cu deţinuţii. Acesta i-a dat primele lecţii de box lui Sonny, care la eliberare s-a apucat imediat de antrenamente. Ca pretendent la titlu, Liston a fost încă o data încarcerat în 1957 şi a stat 6 luni în spatele gratiilor după o altercaţie cu un ofiţer de poliţie.

După eliberare, a reuşit în scurt timp să devină campion mondial la categoria grea. Cariera lui Sonny s-a încheiat cu 50 de victorii, din care 39 prin KO şi doar 4 înfrângeri. În 1991 a fost introdus în Hall Of Fame.

Două din cele patru înfrângeri ale lui Liston au venit în faţa marelui Muhammad Ali, fiind şi până astăzi două din cele mai urmărite meciuri de box din istorie. Chiar dacă a pierdut, Sonny a lăsat în spate o poveste inspirantă pentru cei aflaţi în spatele gratiilor, ce-şi pot găsi salvarea în sport.

Sonny Liston a decedat în 1970, la vârsta de 38 de ani, în Los Angeles, Nevada.El a fost între anii 1962 - 1964 campion mondial la categoria grea după ce l-a învins în septembrie 1962 pe Floyd Patterson. Liston era un adversar de temut, datorită agresivităţi şi a loviturilor sale puternice. Este un lucru confirmat că Sonny Liston şi managerul lui erau implicaţi în lumea interlopă a gangsterilor.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la crimetime.ro


0 Comments: