Valeriu Pasat va candida la funcția de președinte al țării

joi, 15 iulie 2010

Valeriu Pasat va candida la funcția de președinte al țării
Foto: UNIMEDIA

Fostul șef al SIS, Valeriu Pasat va candida la funcția de șef al statului. Anunțul a fost făcut chiar de el în această după amiază, transmite PublikaTV.

Potrivit sursei, acesta a vorbit despre candidatura sa la o întâlnire cu mai mulți analiști politici.

UNIMEDIA amintește că Valeriu Pasat este și inițiatorul grupului care promovează predarea obligatorie a religiei în școli. Acesta este susținut și de Mitropolitul Vladimir.

De mai bine de o lună, toată țara a fost împânzită cu panouri publicitare, care îl prezintă pe Valeriu Pasat alături de Mitropolitul Moldovei.


Fostul șef al serviciilor secrete a fost ales la 19 iunie președinte al Partidului Umanist din Moldova. Vicepreședinții partidului au fost aleși Ion Mereuță (fostul președinte al formațiunii), Mihai Manoli (ex-ministru al finanțelor) și Ion Coropcean.

Medicul Ion Mereuță și-a motivat decizia de a ceda conducerea partidului prin faptul că ar susține inițiativa lui Pasat și a Mitropolitului Vladimir de a introduce religia ca discplină obligatorie în școli.

Valeriu Pasat a revenit în atenția opiniei publice după ce, împreună cu Mitropolitul Vladimir, a pledat pentru organizarea Referendumului de introducere obligatorie a religiei ca obiect de studiu în școli.

UNIMEDIA amintește că Biserica Ortodoxă din Moldova a declarat deschis că se implică în politică și susține crearea unui partid politic. Liderii politici au criticat inițiativa, iar Curtea de Apel și Curtea Supremă de Justiție au declarat ilegală decizia CEC de autorizare a colectării semnăturilor pentru organizarea referendumului.

sursa: Unimedia

0 Comments: