Sfat pentru Filat

marți, 13 iulie 2010

Sfat pentru Filat
Foto: captura curaj.net

Am privit și eu astăzi, amuzat, materialul video în care slugoii de la Curtea Constituțională chefuiau din banii publici, fără urmă de jenă sau remușcări. De ce amuzat și nu consternat? Pentru că țara aceasta m-a făcut imun la asemenea ”chițibușuri”.


Cum să fii consternat de o escapadă a unor lingăi, atunci când șefii acestora trăiesc în castele de milioane. Cum poți să fii consternat, atunci când șefii șefilor lingăilor fac trafic de droguri, în calitate de miniștri, iar fiul Președintelui devine multimiliardar într-o țară în care 80% dintre oameni nu au ce mânca?



Nu, fraților. Toate acestea ne-au imunizat. Noi deja nu mai putem reacționa advers la asemenea lucruri anormale, ci le digerăm ca și cum ele ar fi ceva neieșit din comun. Și într-adevăr, ceea ce au filmat frații Brega la Condrița nu este ieșit din comun. Este ceva absolut normal, ce se întâmplă zilnic în Moldova.

Sigur, mai poate exista o urmă de regret în urma vizionării unor asemenea imagini. Regret pentru că eu, ca un apucat, umblam cu un an în urmă prin toată Moldova și convingeam poate chiar mii de oameni să voteze cu un anumit partid, promițându-le că asemenea lucruri, precum cele filmate de Brega, nu se vor mai întâmpla.

Știți ce făceam eu la 13 iulie 2009 la ora 22:30? Abia ajunsesem acasă după o ”promenada” pe la Drochia, făcută cu propria mașină și cu proprii bani, în care discutasem cu câteva sute de oameni despre 7 aprilie, comuniști, ilegalități și cât de bine va fi.

Și în loc ca eu, la ora 22:30, în dat de 13 iulie 2009, să merg la culcare, pentru că a doua zi trebuia să mă trezesc la ora 6 ca să plec din nou prin Drochia, mă apucam să scriu CD-uri cu ”Adevărul” toată noaptea.

Dar, revenind la imaginile de azi, vreau să-i dau și eu un sfat domnului prim-ministru, cel ce vrea să scape de plăcuțele de înmatriculare cu RM. Eu îl sfătuiesc să nu o facă. De ce? Pentru că dacă nu ar exista plăcuțele cu RM, eu nu l-aș vedea pe impertinentul cu plăcuță SP, cel ce era să mă arunce de pe carosabil cu câteva zile în urma, deși nu avea activate semnalele sonore sau luminiscente, doar pentru a se putea ține în urma șefului din Mercedesul cu RM. Mai știți de ce, domnule Filat, nu trebuie să dispară plăcuțele de înmatriculare cu RM? Pentru că dacă ele nu existau, frații Brega nu mai aflau nimic despre festinul din sânul naturii al slugoilor de la Curtea Constituțională.

Care ar fi raționamentele ca mașinile statului să nu mai aibă plăcuțe de înmatriculare speciale? Ca ”Ghiță Mentu” de la Poliția Rutieră să-l poate trage pe dreapta pe un șofer care a încălcat regulile. Păi când când ”Ghiță Mentu” îl vede în mașină pe Catan, nu face imediat pe el și-și cere mii de scuze, chiar dacă acesta ar fi trecut pe roșu? Și chiar de e un funcționăraș mai minuscul, precum cel de la CC, acest lucru ar putea fi scăparea de o adevărată povară pentru el. Pai atunci când el o să circule cu o mașină care în loc de RM va avea K, o să poată liber ca pasărea cerului să facă promenade din banii statului nu doar la Condrița, ci și la Zatoka, Mamaia, ori poate chiar Ibiza. Ei fac și acum, dar astăzi mai există riscul să te vadă unul ca Brega și să te dea la TV, dar dacă mașinile nu vor mai dispune de asemenea plăcuțe - ”Guleai Volodea” sau ”Guleai Vasea”.

Domnule Filat, dumneavoastră trebuie să-i dați afară pe toți acești tipi de la Condrița, ca acest lucru să servească drept exemplu pentru toată lumea. Iar de la mașinile statului nu să retrageți plăcuțele de înmatriculare speciale, ci și să scrieți cu litere de juma’ de metru ”Mașină plătită din banii tăi!”.

sursa: Unimedia

0 Comments: