Consumatorii vs ANRE: CSJ a spus "da" noilor tarife la gazele naturale, energia termică şi cea electrică

miercuri, 14 iulie 2010

Consumatorii vs ANRE: CSJ a spus
Foto: consumator.md

Curtea Supremă de Justiţie a respins recursul fostului ministru al Apărării, Valeriu Pleşca, împotriva deciziei Curţii de Apel de a restabili noile tarife impuse de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică. Astfel, noile tarife la utilităţi rămân aplicabile în continuare, iar hotărârea anterioară a Curţii de Apel, prin care decizia ANRE de a majora tarifele a fost suspendată, este anulată.


Amintim că la 19 martie curent, Curtea de Apel a emis o încheiere cu privire la suspendarea deciziei ANRE de a majora tarifele energetice, în baza cererii lui Valeriu Pleşca, şi a stabilit ca până la pronunţarea unei sentinţe trebuie să fi aplicate tarifele vechi.

peste câteva zile, aceeaşi instanţă a anulat decizia din 19 martie şi a restablit noile tarife impuse de ANRE.

Actualul director al centrului pentru asistenţa socială a Mitropoliei Moldovei, Valeriu Pleşca, a depus un recurs la Curtea Supremă de Justiţie, dar acesta a fost respins, astăzi, 14 iulie. "Majorarea tarifelor va duce la falimentul multor companii, deci, vom fi martori nu numai al unui colaps social, ci şi al unui economic", a spus acesta, menţionând că va ataca ANRE în instanţa de judecată în continuare.

UNIMEDIA precizează că ANRE a majorat, la 14 ianuarie 2010, cu 30 la sută tariful pentru energia termică, cu 21% tariful la energia electrică şi cu 14 la sută tariful pentru gazele naturale. Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică  a fost instiituită în 1997 şi este unicul organ care reglementează activitaăţile economice şi comerciale în sectoarele electroenergetic, de gaze naturale şi produse petroliere, prin acordarea de licenţe, promovarea unei politici tarifare adecvate şi protecţia drepturilor consumatorilor.


sursa: Unimedia

0 Comments: