Prim-ministrul Vlad Filat şi Comisarul European pentru Politică Regională Johannes Hahn au semnat astăzi Declaraţia cu privire la stabilirea dialogului în domeniul politicii regionale

joi, 15 iulie 2010

Prim-ministrul Vlad Filat şi Comisarul European pentru Politică Regională Johannes Hahn au semnat astăzi Declaraţia cu privire la  stabilirea dialogului în domeniul politicii regionale
Foto: gov.md

Prim-ministrul Vlad Filat şi Comisarul European pentru Politică Regională Johannes Hahn au semnat astăzi Declaraţia cu privire la  stabilirea dialogului în domeniul politicii regionale între Republica Moldova şi Comisia Europeană. Documentul stabileşte cadrul de cooperare între Republica Moldova şi Uniunea Europeană în domeniul dezvoltării regionale.


Potrivit lui Johannes Hahn, "declaraţia este un punct de pornire care presupune anumite sarcini şi angajamente pentru ambele părţi". Comisarul European pentru Politică Regională a calificat drept semnal pozitiv faptul că actualul Guvern a început implementarea Legii privind dezvoltarea regională, votată  de Parlament încă în anul 2006.

Premierul moldovean a menţionat că în cadrul întîlnirii cu oficialul european a fost efectuată o trecere în revistă a evoluţiilor din ţara noastră, fiind punctate acţiunile ce urmează a fi desfăşurate în comun de Uniunea Europeană. Vlad Filat a subliniat că toate aceste eforturi trebuie să conducă la încheiere cu succes a negocierilor privind semnarea Acordului de Asociere, pentru ca cetăţenii Republicii Moldova să beneficieze cît mai curînd de drepturi şi libertăţi europene.   

„Procesul în care sîntem implicaţi aici, în Republica Moldova, care vizează acţiunile noastre de integrare europeană, este un proces complex de reforme”, a spus Vlad Filat, mulţumind pentru sprijinul acordat în acest sens de Comisia Europeană.

La rândul său, Comisarul European pentru Politică Regională, a asigurat că UE va oferi în continuare sprijin Republicii Moldova şi a invitat specialiştii moldoveni să efectueze vizite în ţările Uniunii Europene pentru a face schimb de experienţă, mecanism care, în opinia lui Johannes HAHN, va contribui eficient la dezvoltarea relaţiilor moldo-comunitare.

UNIMEDIA precizează că Legea cu privire la dezvoltarea regională presupune  o politică a autorităţilor centrale, orientată spre planificarea şi realizarea unei dezvoltări social-economice teritoriale echilibrate pe tot teritoriul Republicii Moldova, spre sprijinirea nemijlocită a dezvoltării social-economice a zonelor defavorizate.

sursa: Unimedia

0 Comments: