Marina israeliană a interceptat nava moldovenească cu ajutoare pentru Gaza

marți, 13 iulie 2010

Marina israeliană a interceptat nava moldovenească cu ajutoare pentru Gaza
Foto: RTV

Nava sub pavilion molodovenesc Amalthea a primit un avertisment pentru a-şi schimba ruta, iar comandourile israeliene sunt pregătite să intervină în orice clipă.


Marina israeliană a început procesul prin care încearcă să oprească nava libiană sub pavilion moldovenesc care susţine că transportă ajutoare destinate Fâşiei Gaza, a anunţat armata israeliană, relatează ABC News.

Soldaţii israelieni au luat legătura cu vasul libian, au transmis un avertisment, dar comandourile israeliene încă nu au urcat la bord, informează ynet. Avertismentul spune că soldaţii vor intercepta nava, dacă nu îşi schimbă ruta.

Fundaţia Gaddafi International, care a închiriat vasul, a anunţat că vasul nu îşi va schimba destinaţia şi se va îndrepta spre Gaza. Nava, care a plecat din Egipt, transportă 2.000 de tone de alimente şi medicamente. Organizatorii speră să ajungă miercuri la destinaţie.

În urmă cu o lună, comandourile israeliene au urcat la bordul unei flotile organizate de o fundaţie din Turcia care, în ciuda avertismentelor, se îndrepta spre Gaza. Nouă activişti au fost ucişi în cursul ciocnirilor de la bordul vaselor.

sursa: Unimedia

0 Comments: