Zvonuri din culise: Victor Bodiu va fi numit Ministrul Afacerilor Interne

miercuri, 12 ianuarie 2011

Zvonuri din culise: Victor Bodiu va fi numit Ministrul Afacerilor Interne
Colaj: UNIMEDIA

Actualul ministru de Stat, Victor Bodiu, ar putea fi numit Ministrul Afacerilor Interne. Cel puțin acestea sunt informațiile care se vehiculează în presă în ultimele 2 zile. Aseară, și postul ProTV a înaintat ipoteza Bodiu - ministru la Interne. 

De cealaltă parte, liderul PLDM, Vlad Filat, s-a ferit să ofere un răspuns cert: va rămâne Bodiu în Guvern sau nu. "Joi, în a doua parte a zilei vom avea decizia luată la partid. Vom decide persoanele care se vor regăsi în echipa guvernamentală. Vreau să vă spun că dl Bodiu ar face față la conducerea oricărui minister - are capacitatea de organizare și de muncă", a ținut să precizeze prim-ministrul desemnat. Prim-vicepreședintele PLDM, Mihai Godea, le-a spus jurnaliștilor că șeful de la interne va fi unul foarte bun. 

Victor Bodiu nu a dorit să comenteze informațiile despre o eventuală numire la Ministerul Afacerilor Interne. UNIMEDIA amintește că liderii AIE au convenit despre depolitizarea și demilitarizarea acestei instituții, iar actualul Ministru de Stat pare să se încadreze perfect în "fișa de post" stabilită de Filat, Lupu și Ghimpu.


Precizăm că Partidul Liberal a decis că-și va păstra în funcție toți miniștrii din Guvernul anterior. De cealaltă parte, Partidul Democrat îi va păstra în fotoliul de miniștri pe Valentina Buliga, Valeriu Lazăr, Marcel Răducanu, Boris Focșa, însă urmează să desemneze și o candidatură pentru Ministerul Tehnologiilor Informaționale. Potrivit surselor neoficiale, acesta ar putea fi Pavel Filip, directorul Tutun-CTC.

Pentru funcția de ministru al Agriculturii din partea PLDM, bursa zvonurilor discută despre candidatura lui Vasile Bumacov, fost viceministru în Guvernul AIE1.

Deocamdată nu se cunoaște nimic nici despre fotoliul ministrului Sănătății și cine-l va ocupa. La fel este și cu ministerul Educației, acolo unde șef ar putea ajunge liberal-democratul Mihai Șleahtițchi.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: