Consiliul AIE este constituit și va avea 9 membri

miercuri, 12 ianuarie 2011

Consiliul AIE este constituit și va avea 9 membri

Consiliul AIE a fost constituit odată cu semnarea Acordului de creare a coaliției de centru-dreapta. El urmează să aibă nouă membri, câte trei din partea fiecărui partid. Componența nominală a acestuia, însă, ”nu este bătută în cuie”. 


”În mod normal acele persoane, care au participat la negocieri în formatul 3+3+3, vor forma Consiliul Alianței. Respectiv, oricare componentă a alianței, dacă își schimbă părerea referitor la componența nominală a Consiliuului Alianței este în drept să o facă”, a declarat președintele interimar, Marian Lupu, astăzi, în cadrul ședinței Legislativului.

El a specificat că există posibilitatea să fie elaborat un document separat care va reglementa activitatea Consiliului.”Trebuie să încheiem exercițiul de învestire a noului Guvern, după care vom continua cu detalierea elementelor funcționale ale Alianței.”

Și premierul desemnat, Vlad Filat, a precizat că organul de consultări a fost constituit odată cu semnarea Acordului pentru formarea alianței de centru-dreapta. ”Principiile sunt foarte clare - câte 3 reprezentați de la fiecare din cele trei partide, o președinție prin rotație. Există și periodicitatea întrunirilor acestui Consiliu”, a explicat Filat.

Președintele de onoare a Partidului Democrat, Dumitru Diacov, susține că cel mai probabil membri ai Consiliului vor deveni ”cei trei lideri ai partidelor, președinții de fracțiune și probabil cineva din Guvern”.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: