Britanicii au inventat tancurile complet invizibile

luni, 10 ianuarie 2011

Britanicii au inventat tancurile complet invizibile
Foto: realitatea.net

Oamenii de ştiinţă britanici, de la BAE Systems, intenţionează să dezvolte în următorii cinci ani tancuri complet invizibile pe câmpul de luptă, relatează The Telegraph.


Vehiculele blindate vor folosi o tehnologie nouă, numită "e-camuflaj", la care este utilizată o "vopsea electronică" pentru a face tancul invizibil.

Senzori electronici foarte sofisticaţi, instalaţi pe caroseria tancului, vor proiecta imagini ale mediului înconjurător pe vehicul, astfel încât acesta nu va putea fi detectat.

Spre deosebire de formele convenţionale de camiflaj, imaginile proiectate pe tanc se vor modifica o dată cu schimbarea mediului, pentru a asigura că vehiculul rămâne invizibil.

De exemplu în provincia afgană Helmand, toate vehiculele au camuflaj pentru deşert, de culoarea nisipului. Acesta nu este, însă, de niciun folos în "Zona Verde", unde afganii cresc diferite culturi şi unde se ascund adesea talibanii.

Până recent, o astfel de tehnologie ţinea de domeniul science-fictionului. Însă oamenii de ştiinţă speră ca un prototip să fie gata în următorii patru ani, iar un vehicul experimental să fie construit până în 2013.

0 Comments: