Publicarea acordului de creare a Alianţei pasat de la o zi la alta

joi, 13 ianuarie 2011

Publicarea acordului de creare a Alianţei pasat de la o zi la alta
Foto: UNIMEDIA

Preşedintele interimar, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu presupune că textul Acordul de creare a Alianţei va fi făcut public vineri, 14 ianuarie, după şedinţa Parlamentului de învestire a noului Guvern. O declaraţie în acest sens a fost făcută de către liderul democraţilor în cadrul emisiunii Politica în direct de la Moldova 1.


"Consider că ar fi o acţiune logică, ca după învestirea noului Guvern, acordul să fie făcut public. Nu este rost să tergiversezi publicarea unui acord politic, dacă el a fost semnat", a subliniat preşedintele PD menţionând că nu ştie de ce textul acordului de formare a coaliţiei de centru-dreapta nu a fost încă publicat.

Lupu a precizat că decizia de creare a Prezidiului Guvernului a fost prevăzută de Acord. "Este judicios ca un asemenea organ să existe. Este vorba de eficienţa Guvernului în cadrul şedinţelor", a explicat acesta.

Totodată, Marian Lupu a accentuat că este mulţumit de refacerea AIE şi că nu vede rostul unor supărări între colegii din alianţă. Şi liberalul Mihai Ghimpu a declarat că nu este supărat.

UNIMEDIA precizează că în timpul negocierilor pentru constituirea AIE 2, liderii PL, PD şi PLDM au asigurat că textul Acordului va fi făcut public, pentru a respecta principiul transparenței. Ieri, liderul liberal-democrat, Vlad Filat a declarat că actul de constituire a coaliţiei dintre cele trei partide de orientare democratică va fi făcut public atunci când cuiva îi va trece supărarea, evitând să spună la cine se referă.

De cealaltă parte, deputatul  comunist Igor Dodon a afirmat în repetate rânduri că după sărbătorile de iarnă, formaţiunea pe care o reprezintă va face public textul Acordului de formare a coaliției PD-PCRM.

Sursa: UNIMEDIA

 


0 Comments: