Mihai Ghimpu va solicita azi colegilor din AIE să facă public Acordul de creare a alianței

miercuri, 12 ianuarie 2011

Mihai Ghimpu va solicita azi colegilor din AIE să facă public Acordul de creare a alianței
Foto: UNIMEDIA

”Eu nu știu de ce până acum acordul nu a fost făcut public. Mâine voi reveni la acest subiect și voi solicita să- l facem public”. Anunțul a fost făcut ieri, 11 ianuarie, în cadrul unei emisiuni televizate la JurnalTV, de către liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, care s-a referit la textul Acordului de creare a coaliției de centru-dreapta. 


Acesta a presupus că tergiversarea publicării documentului poate fi legată cu faptul că programul de guvernare al AIE nu a fost finalizat. ”Nu e nimic secret în acest Acord”, a mai spus Ghimpu.

UNIMEDIA amintește că în timpul negocierilor pentru constituirea AIE 2, liderii celor trei partide au asigurat că textul Acordului va fi făcut public, pentru a respecta principiul transparenței. Ulterior, la 4 ianuarie, prim-vicepreşedintele PLDM, Mihai Godea a precizat că textul actului va fi făcut public la momentul potrivit.

De cealaltă parte, deputatul PCRM, Igor Dodon, a declarat că după sărbătorile de iarnă, va face public textul Acordului de formare a coaliției PD-PCRM. Ieri, însă, liderul comuniștilor, Vladimir Voronin a precizat că PCRM nu a luat o decizie finală referitor la acest subiect.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: