Franţa vrea o nouă ordine financiară. Vezi propunerile lui Sarkozy

marți, 11 ianuarie 2011

Franţa vrea o nouă ordine financiară. Vezi propunerile lui Sarkozy
telegraph.co.uk

Preşedinţii Statelor Unite şi Franţei au discutat, luni, la Washington, despre reforma pieţei financiare mondiale. În cadrul întâlnirii, Nicolas Sarkozy i-a prezentat lui Barack Obama propunerile sale de modificare a sistemului monetar internaţional.


Pentru a îmblânzi "tranziţia către o lume mai diversificată pe plan monetar", preşedinţia franceză a G20 sugerează consolidarea rolului FMI în crizele de lichidităţi, creşterea coordonării politicilor economice şi adoptarea unui cadru pentru a răspunde mişcărilor bruşte de capital.
 
Reuters relatează că preşedintele francez i-a prezentat lui Barack Obama propunerile sale însă nu a insistat asupra schimbărilor care conduc către scaderea valorii dolarului. Cei doi şefi de stat au căzut de acord asupra faptului că rolul dolarului în lume este determinat de investitorii de pe piaţa internaţională.
 
Discuţiile au mai vizat şi volatilitatea preţului materiilor prime şi posibila introducerea a unei taxe pentru finanţarea dezvoltării. Întâlnirea dintre Sarkozy şi Obama are loc în condiţiile în care Franţa deţine, anul acesta, preşedinţia G8 şi G20.

Sursa: money.ro


0 Comments: