Cererea de extrădare a lui Julian Assange va fi examinată pe 7 şi 8 februarie

marți, 11 ianuarie 2011

Cererea de extrădare a lui Julian Assange va fi examinată pe 7 şi 8 februarie
Foto: Reuters

Cererea de extrădare formulată de către autorităţile suedeze pe numele lui Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, va fi examinată de justiţia britanică pe 7 şi 8 februarie, a decis astăzi un tribunal londonez, scrie BBC.


Autorităţile suedeze vor să-l audieze pe australianul suspectat de agresiune sexuală, acuzaţie pe care Assange a negat-o mereu. Două suedeze au depus o plângere împotriva lui în care îl acuză că le-a forţat să aibă raporturi sexuale neprotejate. 

Un judecător de la tribunalul Woolwich din Londra a comunicat astăzi, după o audiere preliminară de doar zece minute, că justiţia se va pronunţa în privinţa extrădării pe 7 şi 8 februarie. Echipa de avocaţi care îl apără pe Assange a anunţat imediat că este pregătită pentru cele două zile de audieri de lunea viitoare.


"Sunt mulţumit de rezultatul audierii de astăzi", s-a limitat să declare jurnalistul la ieşirea din tribunal. El a avertizat însă că WikiLeaks îşi va multiplica dezvăluirile în parteneriat cu principale publicaţii din SUA, Marea Britanie şi Franţa.

Fondatorul WikiLeaks se află în prezent în Anglia, sub supravegherea poliţiei într-un conac de la ţară. După nouă zile petrecute în închisoare, el a fost eliberat pe o cauţiune de 240.000 lire (circa 288.000 euro).


Sursa: evz.ro


0 Comments: