Este cel mai bun! Messi a câştigat din nou Balonul de Aur

miercuri, 12 ianuarie 2011

Este cel mai bun! Messi a câştigat din nou Balonul de Aur
Foto: realitatea.net

Controversele privind cel mai bun jucător din lume la ora actuală dintre Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi au fost rezolvate de FIFA, care l-a încoronat pe argentinian.


Lionel Messi a "arestat" Balonul de Aur. Argentinianul a câştigat pentru a doua oară consecutiv trofeul acordat celui mai bun jucător al lumii într-un an. Micuţul argentinian a fost premiat în cadrul Galei FIFA 2010 şi a declarat că nu se aştepta să primească din nou trofeul, pe care spune că îl datorează colegilor săi de la Barcelona.

"Nu mă aşteptam să câştig. E o zi foarte specială pentru mine, vreau să le mulţumesc colegilor şi să împart acest trofeu cu toţi cei care ţin cu Barcelona", a spus Messi, după decernarea trofeului, pentru care i-a avut ca adversari pe doi dintre colegii săi de la Barcelona, Xavi şi Iniesta, campioni mondiali în 2010 cu reprezentativa Spaniei.

Evident, Messi face parte din echipa ideală a anului 2010, care arată astfel: Casillas - Maicon, Puyol, Pique, Lucio - Sneijder, Xavi, Iniesta - Messi, Villa, Cristiano Ronaldo.

Lionel Messi este al doilea argentinian care câştigă de două ori Balonul de Aur, după Alfredo Di Stefano, care nu a reuşit însă să şi-l adjudece de două ori consecutiv (1957, 1959). Alţi patru fotbalişti au mai câştigat de două ori trofeul: Franz Beckenbauer (Germania; 1972, 1976), Kevin Keagan (Anglia; 1978, 1979), Karl Heinz Rummenigge (Germania; 1980, 1981) şi Ronaldo (Brazilia; 1997, 2002).

La fotbal feminin, brazilianca Marta Vieira da Silva (24 de ani) a fost pentru al cincelea an consecutiv cea mai bună din lume. Contracandidatele sale au fost Fatmire Bajramaj şi Brigit Prinz, ambele din Germania.

Câştigătorul Balonului de Aur, acordat în premieră de FIFA şi France Football, după ce până anul trecut era decernat doar de prestigioasa publicaţie franceză, se stabileşte pe baza voturilor celor 154 de corespondenţi ai France Football şi ale celor 208 selecţioneri şi căpitani ai echipelor naţionale afiliate la FIFA.

0 Comments: