Preţul petrolului continuă să crească

miercuri, 12 ianuarie 2011

Preţul petrolului continuă să crească
otomotivbilgi.com

Preţul ţiţeiului brut a crescut ieri, 11 ianuarie, pentru a doua zi la rând pe piaţa americană, extinzând câştigul semnificativ înregistrat în ziua anterioară, care a fost cel mai important din ultima săptămână. Ascensiunea a fost generată de estimările potrivit cărora scad stocurile americane de profil.


Cotaţia petrolului cu livrare în februarie a crescut cu 72 de cenţi (0,8%) ieri dimineaţă la ora 10.15, ajungând la 89,97 dolari barilul la New York Mercantile Exchange. Luni, preţul petrolului urcase cu 1,4% pe piaţa din SUA, după apariţia anunţului potrivit căruia a fost depistată o scurgere la reţeaua Trans-Alaska Pipeline System, care transportă aproape 15% din producţia de ţiţei a SUA.

La ICE Futures Europe din Londra, cotaţia ţiţeiului de tip Brent cu livrare în februarie a crescut cu 1,32 dolari ieri, la 97,02 dolari barilul.

Piaţa ţiţeiului aşteaptă, astăzi, publicarea datelor oficiale privind situaţia stocurilor de profil din SUA. Conform estimărilor, stocurile s-au redus cu 1,2 milioane de barili în intervalul 3-7 ianuarie, acesta fiind al şaselea declin săptămânal consecutiv.

Potrivit Departamentului Energiei, stocurile de petrol brut însumau 335,3 milioane de barili în săptămâna încheiată în 31 decembrie 2010, cu 6,4% peste media consemnată în aceeaşi perioadă din anii 2005 -2009.

Sursa: bursa.ro


0 Comments: