(info) Guverul AIE2 în chinurile facerii. VEZI lista parțială a miniștrilor

marți, 11 ianuarie 2011

(info) Guverul AIE2 în chinurile facerii. VEZI lista parțială a miniștrilor
Colaj: UNIMEDIA

Timp de 3 zile, premierul desemnat al R. Moldova, Vlad Filat, trebuie să prezinte Parlamentului componența Guvernului și Programul de Guvernare. Deocamdată, nici prima, dar nici a doua nu sunt gata. Cel puțin așa reiese din retorica reprezentanților formațiunilor politice, care au format Alianța pentru Integrare Europeană.


Potrivit lor, PLDM, PD și PL mizează mult și pe continuitate, fapt pentru care mai mulți miniștri vor rămâne în Executiv. Printre aceștia se numără Valeriu Lazăr, Anatol Șalaru, Alexandru Tănase, Iurie Leancă, dar și Veaceslav Negruță.

Pe de altă parte, fiecare dintre cele 3 formațiuni anunță că vor face publice candidaturile pentru funcțiile ministeriale în următoarele zile. Reprezentanții PLDM și PL au anunțat că joi vor desemnat miniștrii din cadrul partidelor, după ședința biroului politic.

În acest moment, nu se poate spune cu siguranță despre cine va fi propus pentru o ocupa șefia la interne, Educație și Agricultură. Zvonurile spun că Mihai Șleahtițchi (PLDM) ar putea fi propus pentru funcția de ministru al Educației, iar Vladimir Hotineanu ar putea să-și păstreze fotoliul de ministru al Educației și în noul Cabinet de miniștri. Partidul Liberal trebuie să se determine pe cine va desemnat la Ministerul Tineretului, dar și la Ministerul Mediului, în timp ce PD trebuie să nominalizeze o candidatură pentru Ministrul Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: