Nu pot împărți funcțiile în cadrul Biroului Permanent al Parlamentului

marți, 11 ianuarie 2011

Nu pot împărți funcțiile în cadrul Biroului Permanent al Parlamentului
Foto: newsmoldova.md

(UPDATE 13:00) Membrii Biroului Permanent al Parlamentului s-au întrunit în prima ședintă de lucru pentru a discuta formarea Comisiilor Parlamentare. Deputații vor reveni în ședință la ora 14:00.

(UPDATE 12:55)
Parlamentul a adoptat compenența Biroului Permanent al Parlamentului.

(UPDATE 12:50)
Partidul Liberal l-a înaintat pe Ion Hadârcă la funcția de membru al Biroului Permanent. Cel de-a doilea membru va fi propus mai târziu.

(UPDATE 12:45)
PDM a numit un singur membru - Dumitru Diacov. Vladimir Plahotniuc, prim-vicepreședintele Parlamentului fiind mebrul din oficiu.

(UPDATE 12:41)
Din partea PLDM a fost propus Godea Mihai, Valeriu Streleț și Balan Ion. Vicepreședintele Parlamentului Liliana Palihovici este membrul PLDM din oficiu.

(UPDATE 12:40)
PCRM și-a înaintat candidaturile pentru funcția de membru al Biroului Permanent:  Muntean Iurie, Postoico Maria , Vlah Irina, Vitiuc Vladimir.


(UPDATE 12:35) Parlamentul a decis ca Biroul Permanent să fie compus din 13 persoane. Cel de-al 13-lea membru va fi candidatura PCRM la funcția de vicepreședinte al Legislativului.

Deputații Parlamentului de Legislatura a XIX-a se ciocnesc cu neînțelegeri chiar din primele încercări de a adopta hotărâri și a aproba proiecte. În cadrul ședinței de astăzi, 11 ianuarie, parlamentarii nu pot împărți funcțiile în cadrul Biroului Permanent. Dacă calculele arată 12 membri, Partidul Comuniștilor vrea întâietate și propune ca organul să fie alcătuit din 13 persoane.

PCRM - 3 membri, PLDM - 3, PDM - 1 și PL - 1 și plus 4 membri din oficiu. Aceasta este componența care a rezultat în urma calculelor efectuate în baza legislației, a anunțat Aparatul Parlamentului.

Cu această decizie nu sunt de acord deputații comuniști care doresc ca fracțiunea lor să înainteze 5 candidați, luînd în calcul procentajul cel mai înalt acumulat în urma alegerilor parlamentare din 28 noiembrie 2010.

O altă propunere privind partajarea numărului membrilor Biroului Permanent al Parlamentului este ca PLDM să rămână cu 2 membri și unul din oficiu, iar PCRM 4 membri și unul din oficiu.

În acest moment Legislativul a anunțat o pauză pentru a discuta compenența numerică a Biroului Permanent.

Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu 


0 Comments: