Morți și acuzați - toate din cauza excesului în consumul de alcool

marți, 11 ianuarie 2011

Morți și acuzați - toate din cauza excesului în consumul de alcool
Foto: thehealthtime.com

Recent, doi bărbați au fost condamnați la ani grei de pușcărie pentru omucidere și tentativă de omor, cauzate de consumul exagerat de alcool, transmite Serviciul de Presă al Procuraturii Generale. Un alt bărbat riscă până la 15 ani de închisoare, după ce și-a omorât în bătăi prietenul de pahar.


Un tânăr originar din Leova a fost condamnat la 14 ani de pușcărie, după ce l-a omorât cu toporul pe fratele său. Potrivit procurorilor, cei doi au consumat împreună alcool și s-au luat la ceartă. Cel mai mic dintre fraţi, cuprins de furie i-a aplicat celuilalt câteva lovituri cu toporul. Victima, în urma loviturilor grave, a decedat pe loc. Pentru a ascunde urmele crimei, inculpatul a ascuns cadavrul fratelui în gaura veceului din gospodărie.

Un alt infractor, în vîrstă de 49 ani, din Sângerei, a fost condamnat la 10 ani închisoare, după ce, fiind în stare de ebrietate, și-a lovit vecina cu toporul. Femeia în stare de şoc a încercat să fugă, dar a cazut inconştientă. Victima a fost salvată în spital, unde s-a aflat în stare gravă.

La fel, un tânăr de 25 ani din or. Briceni este pus sub învinuire de către procurori pentru că, fiind în stare de ebrietate alcoolică, a aplicat lovituri grave unui prieten, în urma cărora acesta a decedat.

Potrivit actului de învinuire, cei doi au consumat împreună alcool. La un moment, agresorul și-a luat amicul la pumni pînă când acesta a rămas inconştient. Făptaşul a dus victima într-un bloc nelocuit şi l-a lăsat acolo. Cadavrul a fost găsită abia după trei zile, dar a decedat în spital. Dacă va fi găsit vinovat de cele săvîrşite, tînărul riscă între 8 şi 15 ani închisoare.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: