Împărțeala comisiilor parlamentare și reacțiile PLDM, PD și PL

miercuri, 12 ianuarie 2011

Împărțeala comisiilor parlamentare și reacțiile PLDM, PD și PL
Foto: UNIMEDIA

Spre deosebire de Partidul Comuniștilor, PL, PLDM și PL declară că sunt mulțumiți de repartizarea comisiilor parlamentare. Reprezentanții formațiunilor susțin că repartizarea a fost conform normelor legale și speră că vor avea o colaborare bună cu comuniștii în cadrul acestor structuri.


Președintele de onoare a Partidului Democrat, Dumitru Diacov spune că e în firea omului să-și dorească ceva mai mult, dar ar trebui să fie mulțumită toată lumea. Vicepreședintele Partidului Liberal, Corina Fusu, speră că va conlucra bine cu deputații comuniști, chiar dacă numai este președintele comisiei cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, care a revenit PCRM. Prim-vicepreședintele PLDM, Alexandru Tănase, crede că problema mulțumirii sau nemulțumirii, în general, nu trebuie pusă.

Dumitru Diacov, președintele de onoare PD:
”Eu cred că toată lumea e mulțumită, faptul că comuniștii nu sunt mulțumiți e firesc - toți doresc mai mult, mai bun, asta este firea omului, dar pentru asta trebuie să fii la guvernare. Majoritatea a decis asupra comisiilor, care sunt principial importante pentru actul de guvernare. Ne rugăm la Dumnezeu ca în cadrul comisiilor să fie mai puține conflicte, deși cu siguranță, vor fi discuții aprinse.”

Corina Fusu, vicepreședintele Partidului Liberal:
"Comisiile parlamentare au fost negociate în cadrul AIE. PL a negociat comisia juridică numiri și imunități, pentru că Partidul Liberal și-a pus ca scop reforma instituțiilor de drept, reformarea și adoptarea unei noi Constituții. Sunt vicepreședintele comisiei pe care am prezidat-o anterior și o să am grjă de domeniul dat. Vom lucra cum am și lucrat în precedentul Parlament, împreună cu deputații comuniști Petkov, Starâș și Șupac, care sunt niște parlamentari foarte activi.”

Alexandru Tănase, prim-vicepreședintele Partidului Liberal-Democrat:
”Decizia a fost adoptată cu participarea tuturor fracțiunilor, nu cred că trebuie de pus problema mulțumirii sau nemulțumirii, există norma legală. Nu sunt mulțumiți comuniștii, o să le treacă, sper că vom reuși să avem o cooperare bună cu deputații comuniști. Suntem mulțumiți, chiar dacă nu în totalitate am obținut ce ne-am dorit.”

UNIMEDIA precizează că potrivit redistribuirii, în baza numărului de mandate în Legislativ, Partidului Comuniștilor din Republica Moldova i-a revenit președinția a 4 comisii. Deputații Partidului Liberal Democrat se află în fruntea a 3 comisii, Partidul Democrat -2 și Partidul Liberal - o singură comisie.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: