30 de ani – vârsta recomandată pentru a te lăsa de fumat

miercuri, 12 ianuarie 2011

30 de ani – vârsta recomandată pentru a te lăsa de fumat
Foto: cumseface.com

Îngrijirea optimă pe care o persoană trebuie să şi-o acorde diferă de la o decadă de vârstă la alta. Studiile de specialitate arată că în jurul vârstei de 30 de ani pot fi depistate genele pentru cancerul intestinal şi riscul de osteo­poroză, informează Daily Mail. Potrivit experţilor, persoanele care au atins pragul de 30 de ani trebuie să se lase de fumat. Cercetările au arătat că voluntarii care s-au lasat de fumat până la 35 de ani ajungeau la vârsta de 50 de ani cu acelaşi risc de a face cancer sau boli cardiovasculare ca un nefumător.


ot în această perioadă de zece ani trebuie urmărită greutatea corporală, deoarece arderile încep să fie tot mai puţin intense cu fiecare decadă după 30 de ani. Este mai uşor să slăbeşti la 30 de ani decât mai târziu, când metabolismul devine mai lent şi este posibil să ai deja probleme de sănătate.

Astfel, specialiştii în nutriţie recomandă să acordăm o atenţie sporită gustărilor dintre mese. Optaţi pentru fructe, câteva nuci sau iaurt degresat, pentru că proteinele slăbesc pofta de mâncare, susţin experţii.
De asemenea, nu săriţi peste orele de aerobic, pentru că vă va scădea capacitatea de a face aceste exerciţii.

Sursa: gandul.info


0 Comments: