Camera de Comerţ şi Industrie organizează un seminar privind regulile INCOTERMS. Înregistrarea se face până pe 21 ianuarie 2011!

marți, 11 ianuarie 2011

Camera de Comerţ şi Industrie organizează un seminar privind regulile INCOTERMS. Înregistrarea se face până pe 21 ianuarie 2011!
chamber.md

La 2 februarie 2011, în cadrul expoziţiei naţionale „Fabricat în Moldova", Camera de Comerţ şi Industrie (CCI), în parteneriat cu proiectul DIHK - CEFTA, va organiza seminarul „INCOTERMS şi contractele comerciale internaţionale: noutăţi şi tendinţe pentru 2011". Seminarul va fi condus de experţi din Uniunea Europeană şi va avea loc la centrul expoziţional Moldexpo, a anunţat Sergiu Harea, director al Departamentului Economie al CCI, în cadrul şedinţei ordinare de luni, 10 ianuarie curent. Cererile de participare pot fi depuse până la 21 ianuarie 2011.


Seminarul are obiectivul de a familiariza participanţii cu noutăţile în domeniu, a evidenţia problemele pe care le întâlnesc agenţii economici atunci când încheie contracte internaţionale şi modalităţile de soluţionare a acestora prin prisma regulilor INCOTERMS 2010.

Menţionăm că INCOTERMS sunt reguli publicate de Camera Internaţională de Comerţ de la Paris şi se referă la interpretarea uniformă a obligaţiilor vânzătorului şi cumpărătorului privind derularea contractului de vânzare internaţională referitor la livrarea mărfurilor, repartiţia cheltuielilor, transferul riscurilor şi formalităţile documentare privind trecerea mărfurilor de la vânzător la cumpărător.

La seminar pot participa: şefii departamentelor juridice ale companiilor, asociaţii de jurişti, consilieri pe probleme juridice, reprezentanţi ai firmelor juridice şi de consultanţă, specialişti în comerţ internaţional şi soluţionare a litigiilor, reprezentanţi ai companiilor exportatoare/importatoare.

Cererile de participare pot fi depuse până la 21 ianuarie 2011, la Camera de Comerţ şi Industrie, e-mail: pascal@chamber.md.

Mai multe informaţii puteţi afla, apelând la 22 - 49 - 83 sau pe site-ul www.chamber.md.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: