În prima săptămână a anului, cel mai mare flux de călători a fost stabilit la frontiera moldo-ucraineană

marți, 11 ianuarie 2011

În prima săptămână a anului, cel mai mare flux de călători a fost stabilit la frontiera moldo-ucraineană
evenimentul.md

Inspectorii controlului de frontieră din cadrul punctelor de trecere au înregistrat în perioada 1-7 ianuarie aproximativ 204 mii traversări ale frontierei de stat. Cel mai mare flux de călători a fost stabilit la frontiera moldo-ucraineană - 119 mii traversări sau peste 58% din număr total de traversări, comunică Serviciul informare şi relaţii cu publicul al Serviciului Grăniceri.


În primele 7 zile ale anului 2011, la frontiera moldo-română a fost remarcat un flux de 72 mii traversări, în creştere cu aproximativ 13 mii traversări faţă de aceeaşi perioadă a anului 2010. Cele mai multe traversări au fost înregistrate în punctele de trecere Leuşeni – peste 28 mii, PTF Sculeni - 15 618 şi Giurgiuleşti - peste 13 mii traversări.

Un număr stabil de traversări a fost constatat în PTF Chişinău Aeroport. Atât în primele 7 zile ale anului 2011, cât şi în primele 7 zile ale lui 2010, prin acest punct de trecere, a fost înregistrat un număr de aproximativ 13 mii traversări.

În pofida faptului că în primele şapte zile ale anului curent frontiera moldo-ucraineană a fost cea mai traversată, totuşi numărul de traversări, în comparaţie  cu aceeaşi perioadă a anului 2010 a fost în descreştere cu 9 mii.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: