În 2010, Rospotrebnadzor a blocat mai mult de 2,2 de milioane de litri de vinuri moldovenești

miercuri, 12 ianuarie 2011

În 2010, Rospotrebnadzor a blocat mai mult de 2,2 de milioane de litri de vinuri moldovenești
europalibera.org

Rospotrebnadzor a blocat, în 2010, mai mult de 2,2 de milioane de litri de vinuri, coniacuri și vinuri brut din Republica Moldova. Acest volum de vin constituie nici un 1% din exportul total al Republicii Moldova în Rusia, se spune în raportul anual al Serviciului Federal. În total, Moldova a exportat în Federația Rusă peste 117 de milioane de litri de vin, 34 de milioane de litri de coniac şi 157 de milioane de litri de vin brut.


În 2006, Rospotrebnadzor a introdus interdicţia privind importul în Rusia a produselor vinicole din Republica Moldova din motive de securitate şi calitate.

Ulterior, în vara anului 2007, produsele a peste 40 de companii vinicole moldovenești au trecut expertiza sanitaro-epidemiologică şi livrările pe piața rusă au fost reluate.

La sfârşitul lunii august 2010 s-a decis de a majora numărul exportatorilor de vinuri moldoveneşti până la 53. Lista companiilor vinicole moldovenești ale căror produsele vinicole s-au dovedit a fi necalitative poate fi consultată pe site-ul oficial al Rospotrebnadzor.

Amintim că în luna octombrie a anului trecut, Nezavisimaia Gazeta scria că bugetul de stat al Republicii Moldova pierdea circa 4 milioane de dolari lunar în urma interdicțiilor impuse de Federația Rusă la exporturile vinurilor moldovenești.

Sursa: UNIMEDIA cu referinţă la vedomosti.ru


0 Comments: