Expert transnistrean: Venirea la putere a coaliției de centru-dreapta le va da o mai mare certitudine moldovenilor

luni, 10 ianuarie 2011

Expert transnistrean: Venirea la putere a coaliției de centru-dreapta le va da o mai mare certitudine moldovenilor
Foto: rkonoplev.blogspot.com

”Suntem bucuroși pentru cetățenii Republicii Moldova: în sfârșit ei vor avea o anumită certitudine. Sper că vectorul pe care l-a ales Moldova în ultimul segment istoric, începând cu aprilie 2009 va continua şi va genera un impuls suplimentar.

Aş dori ca acest vector să se îndrepte spre un stat mai deschis, mai amical şi constructiv faţă de întreaga comunitate mondială în general şi, cea transnistreană în particular. Mai mult decât atât, vom spera că evoluţiile pozitive din Republica Moldova vor influența economia şi procesele de debirocratizare, aceasta devenind un exemplu pozitiv pentru Transnistria.”


Declarația îi aparține directorului biroului analitic Consulting Mobile, Roman Konoplev, făcută în cadrul emisiunii "Discuție Deschisă. Fără Cenzură". Potrivit lui, nu ar fi o diferență categorică şi fatală dacă la guvernare ar veni coaliția de centru stânga, sau de centru dreapta. Totuși, ultima alegere a poporului moldovean este cauzată de schimbarea generaţiilor (maturitate, educaţie obținută de tineri - oameni de afaceri, oameni de ştiinţă, etc).

”Intelectualitatea din Transnistria s-ar decepționa dacă o coaliţie de centru stânga ar reveni la guvernarea Republicii Moldova”, a conchis Konoplev.


Sursa: UNIMEDIA cu referire la tiras.ru


0 Comments: