Analist britanic: "Eşti nebun dacă nu ai aur în vremurile astea!"

miercuri, 12 ianuarie 2011

Analist britanic:
emaramures.ro

"Eşti nebun dacă nu ai aur în vremurile astea!". Declaraţia aparţinelui Robin Griffiths, analist de investiţii la o reputată firmă din City-ul londonez". "Nu eşti numai nebun, dar arată şi o formă de masochism nesănătos, care are nevoie de tratament medical", afirmă hotărât analistul britanic.


Dolarul va cădea în derizoriu, spre asta se îndreaptă, iar "goana după aur" din ultimii zece ani va creşte exponenţial, pentru investitori fiind obligatoriu să profite căderile de preţ ale acestuia şi să-l cumpere, a declarat Griffith, strateg pentru Cazenove Capital, pentru CNBC.

Afirmaţiile sale vin după stimulul uriaş venit din partea Rezervei Federale a SUA, despre care mulţi cred că va duce la inflaţie şi scăderea valorii dolarului, scrie telegraph.co.uk, citat de Realitatea TV.

Menţionăm că prognoza privind creşterea preţului la aur a fost inclusă de banca daneză Saxo Bank în topul "10 predicţii exagerate pentru 2011". Astfel, potrivit unor prognoze, în contextul agravării "războaielor valutare", preţul aurului ar putea ajunge în 2011 la 1 800 de dolari pe uncie, de la aproape 1 400 dolari în prezent.

Sursa: UNIMEDIA cu referinţă Realitatea TV


0 Comments: