Modificări în structura Guvernului: Ministrul de stat va deveni Secretar de stat, nu va mai fi numit de Guvern și va asigura partea tehnică a Executivului

marți, 11 ianuarie 2011

Modificări în structura Guvernului: Ministrul de stat va deveni Secretar de stat, nu va mai fi numit de Guvern și va asigura partea tehnică a Executivului
Foto: gov.md

(UPDATE 16.25) Vlad Filat: ”Secretarul de Stat va fi numit de prim-ministru. Nu exclud că acesta ar putea fi și ministrul de stat în exercițiu, Victor Bodiu.”

Structura Guvernului Republicii Moldova va suferi o serie de modificări. Cel puțin așa lasă să se înțeleagă liderii Alianței pentru Integrare Europeană. ”Este vorba de niște modificări ce derivă din acordul de constituire al AIE”, a declarat președintele Parlamentului, Marian Lupu, azi, 11 ianuarie.


Prim-ministrul desemnat, Vlad Filat, a refuzat să ofere detalii astăzi, precizând că toate aspectele vor fi puse la punct în cadrul ședinței Parlamentului de mâine, 12 ianuarie, atunci când pe ordinea de zi va fi inclus proiectul de modificare a legii cu privire la Guvern.

Președintele Parlamentului a vorbit și despre unele schimbări în structura Cancelariei de Stat. Totodată va fi creat Prezidiumul și Secretariatul guvernamental. ”Nu voi spune detalii, dar un lucru este cert, spre deosebire de formula anterioară, când ministrul de stat era membru al Guvernului, acum acesta va conduce Secretariatul și nu va asigura partea politică ci tehnică, exact așa cum se face în cadrul Parlamentului", a explicat Lupu.

UNIMEDIA precizează că în urma acestor modificări Ministrul de stat va deveni Secretar de stat.

Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu


0 Comments: