Bilanţul primelor 10 zile din 2011: 20 de persoane decedate, 44 accidente rutiere şi 75 de incendii

marți, 11 ianuarie 2011

Bilanţul primelor 10 zile din 2011: 20 de persoane decedate, 44 accidente rutiere şi 75 de incendii
Foto: topnews.ro

De la începutul anului 2011 au fost înregistrate un caz de omor, 44 accidente rutiere soldate cu decesul a trei persoane şi 75 de incendii, în urma cărora 16 persoane au decedat, printre care şi un copil. Acesta este bilanţul tragic al primelor 10 zile ale noului an, făcut public astăzi, 11 ianuarie, de către colaboratorii Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului Situaţii Excepţionale.


De Revelion, pentru asigurarea ordinii publice au fost antrenaţi 4258 colaboratori de poliţie, carabinieri, angajaţi ai serviciilor de pază, etc. În Piaţa Marii Adunări Naţionale buna desfăşurare a tuturor manifestaţiilor a fost supravegheată de către 510 poliţişti. În seara dintre ani nu au fost înregistrate careva incidente.

În această perioadă, oamenii legii au depistat 26 cazuri de comercializare ilegală a pirotehnicii, 8 cazuri de braconaj şi 23 cazuri de tăiere ilicită a brazilor.

Poliţiştii au înregistrat 5 cazuri de deţinere ilegală a armelor de foc. Totodată, în primele săptămâni ale anului a avut loc un caz tragic. Un bărbat şi-a ucis din culpă fratele după ce arma, pe care o poseda ilegal, s-a descărcat din greşeală.

Conform datelor prezentate de şeful-adjunct al Direcţi Poliţie Rutieră, colonelul de poliţie Serghei Rotari, de la începutul anului s-au produs 44 accidente rutiere în urma cărora 3 oameni şi-au pierdut viaţa. Potrivit lui, majoritatea accidentelor au avut loc din cauza neadaptării vitezei la condiţiile meteo, conducerea autoturismelor în stare de ebrietate, nerespectarea semnelor de circulaţie rutieră, etc.

Liliana Puşcaşu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Situaţii Excepţionale a informat că de la începutul anului pe teritoriul ţării s-au produs 75 de incendii în urma cărora 16 persoane au decedat, printre care şi un copil, salvate - 18 persoane. 85% din numărul de incendii au avut loc în sectorul locativ. Principalele cauze ale producerii incendiilor rămân a fi sobele defecte, exploatarea incorectă a aparatelor electrice, imprudenţa în timpul fumatului şi nesupravegherea corespunzătoare a focului deschis.

Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Cristina Buzovschi


0 Comments: