Cosarciuc: „Nu există nici un document oficial care ar anunța întreruperea cosultărilor cu Federația Rusă în privința exporturilor de vin”

joi, 15 iulie 2010

Cosarciuc: „Nu există nici un document oficial care ar anunța întreruperea cosultărilor cu Federația Rusă în privința exporturilor de vin”
Foto: amn.md

„Cine a spus că consultările au fost întrerupte? Nu există nici un document oficial care ar prevedea acest lucru. Din cele 43 camioane care au fost stopate la hotarul Federației Ruse, au rămas doar 23, celelalte au fost deja certificate și li s-a oferit dreptul de a livra producția pe teritoriu Rusiei”. Declarațiile aparțin ministrului Agriculturii și Industriei Alimenatere, Valeriu Cosarciuc, lansate azi, 15 iulie.


Ministrul a precizat că agenții economici moldoveni, producția cărora stă la terminale, au respectat în totalitate reglementările care li se impun, specificând totodată că așteaptă rezultatele testării oficiale a laboratoarelor din Federația Rusă pentru a vedea care totuși a fost problema.

Referindu-se la situația din domeniu, în general, ministrul a subliniat că producția moldovenească este, și în drum spre terminale, și la terminale, dând asigurări că vor fi întreprinse toate acțiunile necesare pentru ca situația să revină la normalitate și agenții economici din domeniu șă-și poată exporta producția.


Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu


0 Comments: