Căldură doar pentru jumătate din blocurile locative din Capitală, restul - încă rabdă frigul

miercuri, 26 octombrie 2011

Căldură doar pentru jumătate din blocurile locative din Capitală, restul - încă rabdă frigul
Colaj: UNIMEDIA

45% din blocurile locative din Capitală sunt deja conectate la agentul termic. În celelalte cazuri încă nu a parvenit cererea de conectare de la gestionarii blocurilor, informează S.A. „Termocom”. Furnizorul de căldură declară că este pregătit pentru a conecta întreg fondul locativ, însă întâmpină o reținere din partea gestionarilor. 

„Termocom este pregătit pentru a conecta întreg fondul locativ la agentul termic, însă întâmpinăm o reținere din partea gestionarilor fondului locativ, care trebuie să vină cu bonul de conectare. Odată ce a apărut solicitarea, în decursul aceleeași zile noi conectăm blocul respectiv”, a menționat Iuliana Boguşevschi, șef Serviciu Imagine şi Comunicare S.A. „Termocom”.


Potrivit Termocom, au fost conectate 1140 blocuri locative (71%) din întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ (ÎMGFL), 128 sau (20%) din cadrul asociaţiilor proprietarilor de locuinţe private (APLP) și 29 blocuri locative (9%) din cadrul cooperativelor de construcţie a locuinţelor (CCL) .

Din cadrul blocurilor ÎMGFL , cele mai multe au fost conectate în sectorul Botanica - 358 locuințe,  Rîșcani - 313, Buiucani - 246, Centru - 223. În rândul blocurilor din  cadrul APLP, au fost conectate 105 - Ciocana,  câte 8 la Botanica și Centru, 4 - Buiucani și 3 la Rîșcani.

În paralel se lucrează intens și cu rău-platnicii. Au rămas circa 9% din locuri cu achitări mai mici de 80%. Cu fiecare datorni cîn parte se încheie grafice de reeșalonare.

UNIMEDIA precizează că primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a semnat pe 22 octombrie dispoziția de începere a sezonului de încălzire din acest an. Pentru conectarea integrală la agentul termic a fondului locativ din oraș și din suburbii, Termocom anunța că are nevoie de circa 4-5 zile. Astfel că, până astăzi, 26 octombrie, întreg municipiul Chișinău ar fi trebuit să fie deja aprovizionat cu căldură.


Totodată, menționăm că grădiniţele, școlile-internat şi spitalele pentru copii au primit agentul termic începând cu 17 octombrie.

Sursa: UNIMEDIA
Autor: Cristina Buzovschi


0 Comments: