(foto) O pensionară din Ucraina a încercat să jefuiască o bancă

miercuri, 26 octombrie 2011

(foto) O pensionară din Ucraina a încercat să jefuiască o bancă
Foto: timer.od.ua

O bătrână în vârstă de 61 de ani din Ucraina, pacienta unui spital de psihiatrie, a încercat să jefuiască o bancă, relatează timer.od.ua.


Pensionara, înarmată cu un dispozitiv exploziv artizanal, a intrat în sediul unei bănci din regiunea Odesa unde își ridica de obicei pensia. De data aceasta însă, aceasta a încercat să jefuiască banca, cerând 330 de mii de hrivne (cca 40 mii de dolari) pentru a cumpăra lemne şi cărbune pentru iarnă. Cerințele sale și le-a expus într-o notiță pe care i-a dat-o casieriței.


"Nu m-am pierdut cu firea, m-am prefăcut că număr banii, însă, între timp, am apăsat butonul de alarmă", a spus casiera Svetlana Golubnicinaia.

Serviciul de pază a început să evacueze vizitatorii și, din greșeală, au evacauat-o și pe bătrânică. 
Ulterior s-a constatat că explozivul, care îl ținea în mână bătrâna, nu era altceva decât o cutie de la băutură energizantă, înfășurată în hârtie de staniol.

Pensionara a fost reținută a doua zi la domiciliu. S-a stabilit că ea suferă de scleroză și anume din această cauză, după ce a fost evacuată din prima bancă, ea a intrat într-o altă bancă din apropiere, dar deja fără dispozitiv exploziv. De asemenea, ea a cerut bani în bancnote de câte 1000 de hrivne, care, în realitate, nu există, fapt ce a trezit dubii privind integritatea psihică a acesteia.

Vecinii au rămas șocați de comportamentul bătrânei și spun că o cunosc drept o femeie calmă și cumsecade. Poliția va decide dacă va intenta un dosar penal pe numele pensionarei, în dependență de rezultatele expertizei medicale, la care va fi supusă.


Sursa: UNIMEDIA 


0 Comments: