CCCEC a reținut trei polițiști: Au extorcat 9000 lei de la un grup de tineri

vineri, 28 octombrie 2011

CCCEC a reținut trei polițiști: Au extorcat 9000 lei de la un grup de tineri
poză simbol
Foto: soft.invlad.ru

Şeful de sector al orăşelului Sângera şi doi subalterni au fost reţinuţi ieri, 27 octombrie, de Centrul anticorupţie, fiind bănuiţi de extorcare de bani de la un grup de tineri.


Potrivit reclamanţilor, cei trei poliţişti, unul dintre care deţine gradul de locotenent-colonel, ar fi extorcat de la ei 9000 de lei pentru un presupus furt de fier uzat, exercitând presiuni psihice asupra acestora şi familiilor lor. Unul dintre tineri este minor şi este reprezentat de părinţi.


În data de 22 şi 25 octombrie, poliţiştii au primit primele două  tranşe în sumă de 3000 lei sub controlul CCCEC.

Ieri, în biroul de serviciu, amplasat în satul Dobrogea, Sângera a fost reţinut unul dintre poliţişti în momentul în care primise 6000 de lei marcaţi „mită CCCEC” - ultima rată din cei 9000 lei extorcaţi.

Ulterior, au fost reţinuţi alţi doi  poliţişti, inclusiv şeful de sector, la domiciliul căruia au fost depistate bancnote transmise în livrările anterioare.

În acest caz a fost pornită o cauză penală - „corupere pasivă”. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: