Uși deschise la audierea lui Zubco în Parlament

joi, 27 octombrie 2011

Uși deschise la audierea lui Zubco în Parlament
Foto: UNIMEDIA

Ședința de mâine, în cadrul căreia va fi audiat raportul Procurorului General, Valeriu Zubco, va avea loc cu ușile deschise. Astăzi, deputații au optat în unanimitate pentru ca ședința să aibă un caracter public, deși anterior, speakerul Marian Lupu, a propus ca aceasta să fie închisă. Asta pentru că potrivit lui Lupu, Zubco va veni cu informații ce țin de secretul anchetei și care vizează dosare în care figurează numele mai multor politicieni moldoveni.


Procurorul a fost chemat în Parlament după ce premierul Vlad Filat a solicitat demisia acestuia. Președintele Parlamentului, Marian Lupu, a declarat că nu poate solicita acest lucru, deoarece nu are baza legală pentru astfel de inițiative. 


Joi, 20 octombrie, deputații PLDM au propus pentru aprobare un proiect de lege, care permite demiterea Procurorului General în mai multe cazuri, decât cele prevăzute în legislația actuală.

În prezent, demiterea acestuia de către Parlament este posibilă doar dacă acesta își pierde cetățenia RM, există o sentință de judecată pronunțată împotriva lui, sau își depune demisia din proprie inițiativă.

UNIMEDIA precizează că astăzi, Mișcarea Antimafie, condusă de Sergiu Mocanu, a organizat un protest în fața Parlamentului, în cadrul căruia s-a expus pentru ca audierea lui Zubco să fie publică.


Sursa: UNIMEDIA
Autor: Cristina Buzovschi 


0 Comments: