Smirnov s-a răzgândit: Transnistria își sincronizează ceasul după Moldova și Ucraina

miercuri, 26 octombrie 2011

Smirnov s-a răzgândit: Transnistria își sincronizează ceasul după Moldova și Ucraina
Colaj: UNIMEDIA

Transnistria s-a răzgândit, trece la ora de iarnă. Liderul autoproclamat de la Tiraspol, Igor Smirnov, a semnat un ordin prin care a anulat decizia precedentă de a rămâne la ora de vară, relatează president-pmr-gov.ru. Motivul anulării deciziei este că Republica Moldova, Transnistria şi Ucraina  trebuie să se afle în acelaşi fus orar.


Precizăm că ora pe teritoriu Transnistriei urma să rămână modifica nici la sfârșitul lui octombrie, nici la sfârșitul lunii martie. Potrivit documentului semnat la 10 octombrie, decizia a fost luată în concordanță cu Constituția RMN, pentru a profita pe deplin de orele luminoase ale zilei, pentru a îmbunătăți condițiile de muncă ale cetățenilor, precum și pentru a evita efectele nocive asupra sănătăţii umane cauzate de mutarea acelor ceasornicului.

Potrivit autorităților separatiste, decizia de a nu schimba a trece la ora de iarnă a fost dictată de politica promovată de Tiraspol care încearcă să apropie legislația transnistreană cu cea a Federației Ruse. Ultima a hotărât să anuleze trecerea la ora de iarnă, începând cu toamna acestui an, alături de Belarus și Ucraina.

Ulterior, însă, deputaţii din Rada supremă ucraineană au anulat decizia luată anterior potrivit căreia Ucraina renunță la trecerea la ora de iarnă.

Reamintim că RM va trece la ora de iarnă în ultima duminică din octombrie. Astfel încât, ora 4.00 a nopții de sâmbătă spre duminică va deveni ora 3.00. Trecerea la ora de vară se realizează în ultima zi de duminică a lunii martie, astfel încât ora 3.00 a nopții de sâmbătă spre duminica va deveni ora 4.00. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: